Verbluffende tegelinspiratie voor elke kamer van uw huis

Bij MIKA Tegel blijven we op de hoogte van de laatste trends en producten op de markt, zodat jij de keuze hebt uit de beste tegels voor jouw woning. Na twee uitzonderlijke evenementen op de Surface Design Show in Londen en Cevisama in Valencia, zijn we verheugd over de nieuwste tegels die op de markt komen. In navolging van de nieuwste ontwikkelingen, trends en stijlen die we op de shows hebben gezien en welke tegelprojecten klanten onlangs hebben overgenomen, zullen tegels een kenmerk worden in huis, niet alleen in badkamers, keukens, natte ruimtes en buitenruimtes.

Tegels zijn niet alleen voor de keuken of badkamer

Enkele van de ruimtes waar tegels prominenter in huis voorkomen, zijn:

Woonkamer: een betegelde open haard kan textuur en interesse toevoegen aan de woonkamer, terwijl een betegelde accentmuur een prachtig brandpunt kan creëren. Grootformaat tegels in neutrale kleuren kunnen een strakke en moderne look voor vloeren creëren.

Eetkamer: een backsplash met decoratieve tegels kan kleur en textuur toevoegen aan een eetkamer, terwijl een tegelvloer met patroon een gedurfd statement kan maken. Voor een meer subtiele look kunnen klassieke witte of neutraal gekleurde tegels een strakke en elegante look creëren.

Gangen: Een rand met patroon- of mozaïektegels voor een gang kan visueel belang langs de muren creëren, terwijl grootformaat tegels in een neutrale kleur een gevoel van ruimte kunnen creëren. Getextureerde tegels kunnen ook slipweerstand en veiligheid toevoegen in gebieden met veel verkeer.

Slaapkamers: Een betegelde accentmuur achter het bed kan een luxe en moderne uitstraling in een slaapkamer creëren, terwijl tegels met houtlook een warme en uitnodigende sfeer kunnen creëren. Grootformaat tegels in donkere kleuren kunnen diepte en rijkdom toevoegen voor een meer dramatisch effect.

Hoe tegels in huis met groot effect te gebruiken

Er is een zekere mate van vrijheid in het gebruik van tegels in deze ruimtes, en een populaire optie is om tegels toe te voegen tot halverwege een muur. Dit zorgt voor een opvallend effect en vermindert natuurlijk de hoeveelheid geld die u in totaal aan tegels uitgeeft. Als u op zoek bent naar een gedenkwaardige identiteit terwijl u uw financiën beheert, is dit een optie om te overwegen.

Een andere optie bij het betegelen in huis is de mogelijkheid om bepaalde delen van uw woning te omlijsten. Hierboven is terloops kort op ingegaan. Maar nu kantoren aan huis, serres, veranda’s, werkruimtes en andere ruimtes steeds vaker opduiken, is er een behoefte om onderscheid te maken tussen locaties in huis.

Door tegels bij een toegangspunt te plaatsen of belangrijke kenmerken in te kaderen, voegt u niet alleen een modieus element toe aan uw eigendom, maar creëert u ook een functionele differentiator die helpt bij de dagelijkse werking van uw huis.

Tips om het meeste uit tegels in huis te halen

De juiste tegel kan een ruimte in huis transformeren, maar voor het beste resultaat volgt u deze tips over plaatsing en haalt u het meeste uit uw tegels.

Plaatsing: Bedenk waar de tegels zullen worden geplaatst en hoe ze zullen worden gebruikt. Zo zullen gebieden met veel verkeer, zoals entrees en gangen, baat hebben bij duurzamere en slipvaste tegels. Kies voor badkamers en keukens watervaste tegels en makkelijk schoon te maken.

Patronen: tegels zijn er in verschillende patronen en ontwerpen, dus kies er een die past bij de stijl van de kamer. Overweeg om tegels met een patroon als accent te gebruiken, zoals in een backsplash of rand.

Licht en reflectiviteit: De kleur en afwerking van tegels kunnen van invloed zijn op de hoeveelheid licht die in een kamer wordt gereflecteerd. Lichtgekleurde en glanzende tegels kunnen een kamer lichter en ruimer doen lijken, terwijl donkere en matte tegels een meer intieme sfeer kunnen creëren.

Praktisch: Overweeg de geschiktheid van de tegels die u kiest, vooral voor vloeren. Glanzende en gepolijste tegels kunnen glad zijn als ze nat zijn, dus kies een meer gestructureerd oppervlak voor vloeren in gebieden met veel verkeer.

Symmetrie en bijpassende tegels: zorg ervoor dat de patronen symmetrisch zijn en goed op elkaar aansluiten. Dit zorgt voor een meer samenhangende en gepolijste look.

Goed verouderen: Kies een tijdloos design dat goed zal verouderen, want tegels zijn een duurzame investering. Vermijd trends die er over een paar jaar ouderwets uitzien en kies voor klassieke ontwerpen die de tand des tijds zullen doorstaan.

Schaal: Houd rekening met de schaal van de tegels in relatie tot de grootte van de kamer. Grote tegels kunnen een gevoel van ruimte creëren, terwijl kleinere tegels een ingewikkelder en gedetailleerder uiterlijk kunnen creëren.

Textuur: Houd rekening met de textuur van de tegels, vooral voor vloeren. Getextureerde tegels kunnen grip en veiligheid toevoegen, terwijl gladde tegels een strakkere, modernere uitstraling creëren.

Kleur: Kies een kleurenschema dat past bij de stijl van de kamer. Neutrale kleuren zoals wit, beige en grijs kunnen een tijdloze en elegante look creëren, terwijl gedurfde kleuren persoonlijkheid en visuele interesse toevoegen.

Voeg: De kleur en breedte van de voeg kunnen het algehele uiterlijk van de tegels beïnvloeden. Overweeg een voegkleur te gebruiken die past bij de kleur van de tegels en kies een breedte die past bij de schaal van de tegels.

Art Nouveau Matt Porcelain Folies-assortiment

Als het gaat om het toevoegen van persoonlijkheid en visuele interesse, denken we dat je dol zult zijn op het Art Nouveau Matt Porcelain Folies-assortiment. De bordeauxrode toevoeging is rijk en uitnodigend, maar ongeacht het kleurenschema waar u van houdt, we zijn er zeker van dat u iets zult vinden dat u aanspreekt en voor u spreekt.

Met moderne tegels kun je de wow-factor toevoegen aan je huis. Of je nu indruk wilt maken op gasten of dol bent op het idee van een stijlvol, hypermodern huis, de juiste tegels in de meest geschikte omgeving hebben een impact zoals weinig andere toevoegingen.

Bij De Online Tegelwinkel weten we dat velen van jullie een stijlvol, eigentijds huis willen en altijd op zijn best. Daarom speuren we het internet af en werken we nauw samen met toonaangevende fabrikanten, zodat u op de hoogte blijft van het nieuwste op het gebied van tegels. Bekijk ons aanbod om de nieuwste producten en innovaties te zien die uw huis zullen transformeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *