Wil jij zelf tegels zetten maar weet je niet waar je moet beginnen? | Hoe zet ik zelf tegels?

Het zetten van tegels is een klus waar veel mensen tegenop zien. Toch is het zelf zetten van tegels goed te doen, mits je de juiste materialen en technieken gebruikt. In dit blogartikel geven wij je handige tips en tricks voor het zetten van tegels, zodat jij zelf aan de slag kunt gaan.

  1. Bereid je goed voor Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg ervoor dat je alle benodigde materialen en gereedschappen in huis hebt voordat je begint met het zetten van tegels. Denk hierbij aan tegellijm, voegmiddel, tegelsnijder, tegelkruisjes en een waterpas.
  2. Maak de ondergrond schoon en vlak Voordat je begint met het zetten van tegels is het belangrijk dat de ondergrond schoon en vlak is. Maak de ondergrond daarom goed schoon en zorg ervoor dat alle oneffenheden worden opgevuld.
  3. Bepaal het patroon Bepaal van tevoren het patroon waarin je de tegels wilt zetten. Leg de tegels eerst uit op de vloer om te kijken hoe het patroon eruit komt te zien. Zo voorkom je verrassingen achteraf.
  4. Begin in het midden Begin met het zetten van tegels in het midden van de ruimte en werk vanuit daar naar buiten. Zo zorg je ervoor dat de tegels mooi verdeeld zijn en voorkom je dat je op het einde tegels op maat moet snijden.
  5. Gebruik tegelkruisjes Gebruik tegelkruisjes om ervoor te zorgen dat de voegen tussen de tegels even breed zijn. Zo krijg je een strak resultaat.
  6. Laat de tegels goed drogen Laat de tegels na het zetten goed drogen voordat je begint met voegen. Dit duurt gemiddeld 24 uur.
  7. Voeg de tegels Maak het voegmiddel aan volgens de instructies op de verpakking en breng dit aan tussen de tegels. Gebruik een voegrubber om het voegmiddel goed te verdelen.
  8. Reinig de tegels Reinig de tegels na het voegen met een vochtige doek. Zo voorkom je dat er voegresten op de tegels blijven zitten.

Bij MIKA Tegel hebben we een ruim assortiment aan tegels en bijbehorende materialen en gereedschappen. Zo kun jij zelf aan de slag met het zetten van tegels en haal je het beste uit je project. Heb je toch nog vragen of wil je graag advies? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten staan altijd voor je klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *