Groene jungle of tegeltuin? De trends voor zomer 2023

Als de zomer nadert, is het tijd om je tuin op te fleuren. Maar welke stijl past bij jou? Ga je voor een groene jungle of een strakke tegeltuin? In deze blog delen we de trends voor zomer 2023, zodat jij de perfecte tuin kunt creëren.

Groene jungle

Een groene jungle is een trend die al een aantal jaar populair is en ook in zomer 2023 niet weg te denken is. Het idee achter deze trend is om een wilde tuin te creëren met veel groen en natuurlijke elementen, zoals bloemen, planten, struiken en bomen. Je kunt ervoor kiezen om paden en gazons aan te leggen die niet strak zijn afgebakend, waardoor er een wilde uitstraling ontstaat. Het voordeel van een groene jungle is dat het weinig onderhoud vergt en dat het een goede plek biedt voor vogels en insecten. Bovendien heeft een groene jungle een ontspannende werking op mensen, omdat het rust en kalmte uitstraalt. Wil je meer weten over hoe je jouw tuin omtovert tot een groene jungle? Neem dan contact op met Mikategel.nl en wij helpen je graag verder.

Tegeltuin

Aan de andere kant van het spectrum staat de tegeltuin. Deze trend is vooral populair in stedelijke gebieden, waar de ruimte beperkt is. Het idee is om zoveel mogelijk te bestraten en zo weinig mogelijk groen toe te voegen. Hierdoor ontstaat er een strakke en moderne uitstraling. De tegels kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt, zoals beton, natuursteen of hout. Een nadeel van een tegeltuin is dat het weinig mogelijkheden biedt voor planten en dieren.

Wat is een tegeltuin eigenlijk?
Een tegeltuin is een populaire trend voor mensen die weinig tijd hebben voor onderhoud en die houden van een strakke en moderne uitstraling. Het is een goede optie voor mensen die in stedelijke gebieden wonen waar de ruimte beperkt is. Het idee van een tegeltuin is om zoveel mogelijk te bestraten en zo weinig mogelijk groen toe te voegen. Hierdoor ontstaat er een strak en georganiseerd geheel. Je kunt verschillende soorten tegels gebruiken, zoals betontegels, natuursteentegels of keramische tegels, en deze combineren om een unieke uitstraling te creëren. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de afwatering van de tuin en te zorgen voor voldoende ventilatie voor eventuele planten of bomen die je toch wilt toevoegen aan je tegeltuin.

Combineer beide trends

Waarom zou je moeten kiezen tussen een groene jungle of een tegeltuin? Je kunt beide trends namelijk combineren. Door bijvoorbeeld tegels te gebruiken als paden en gazons aan te leggen tussen de tegels, creëer je een mooie balans tussen groen en bestrating. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een groene muur of een verticale tuin toe te voegen, zodat je nog meer groen toevoegt aan je tuin.

Laat je informeren door echte specialisten: MIKA Tegel

Als je kiest voor een tegeltuin, zijn er verschillende soorten tegels waar je uit kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor betontegels, natuursteentegels of keramische tegels. Betontegels zijn relatief goedkoop en duurzaam, maar kunnen na verloop van tijd wel verkleuren. Natuursteentegels geven je tuin een luxe uitstraling, maar zijn over het algemeen duurder dan betontegels. Keramische tegels zijn weer erg onderhoudsvriendelijk en kleurvast, maar zijn over het algemeen ook duurder dan betontegels. Het is dus belangrijk om de verschillende opties goed af te wegen voordat je een keuze maakt.

Dit bericht is gepost in Trends. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *